Brief aan de gemeenteraad

Fort met ophaalbrug

Beste leden van de gemeenteraad,

Naar aanleiding van de beeldvormende en oordeelsvormende raadsvergadering met betrekking tot het kazernekwartier deze brief. Red Ons Fort heeft tijdens het sprekersplein de vraag ingebracht of de gemeente, nu het fort met gracht en bruggen een gemeentelijk monument wordt ook zich wil inzetten voor de historische ophaalbrug die tussen de hekpijlers (een rijksmonument) gezeten moet hebben. Wij vragen de gemeenteraad om te erkennen dat deze brug onderdeel uitmaakt van het gemeentelijk monument en deze in plaats van nieuw aan te leggen moderne bruggen op te bouwen en te beschermen. Zo krijgt het fort aan de maaszijde een unieke historische uitstraling, zeker als hier in plaats van cortenstaal de muur in volle glorie mag verschijnen.

Daarnaast vraagt Red Ons Fort om een ruimte in het kazernekwartier. Red Ons Fort wil hier namelijk een bezoekerscentrum openen dat de militaire geschiedenis van Venlo zal gaan vertellen. Deze geschiedenis is een onderdeel van het verhaal van Venlo en mag niet verloren gaan. Kennis over de geschiedenis van de stad en welke rol het kazernekwartier er door de eeuwen heen in gespeeld heeft zal ongetwijfeld bijdragen aan meer respect en oog voor het historische Fort Sint Michiel.
In het kazernekwartier komen veel gebouwen vrij na de verhuizing naar het nieuwe stadskantoor. Deze gebouwen zijn uitermate geschikt voor een infocentrum en wij vragen dan ook toestemming om in een van deze gebouwen een infocentrum in te mogen richten. Met andere woorden wil de gemeente Venlo ruimte faciliteren voor dit infocentrum? Zo komt het terrein niet leeg te staan, iets wat wij zelf ook onwenselijk vinden. Hoe meer beweging op het terrein hoe minder kans op verloedering en vernieling. Zeker nu delen van het fort blootliggen!

Met vriendelijke groet,

Actiegroep Red Ons Fort

Add a Comment

https://icfse.uns.ac.id/fourth/sdemo/ https://icfse.uns.ac.id/fourth/ http://bpbd.sinjaikab.go.id/data/ https://sinjaiutara.sinjaikab.go.id/images/mdemo/ http://kesra.sinjaikab.go.id/public/data/rekomendasi/ http://magistraandalusia.fib.unand.ac.id/help/menang-gacor/ http://magistraandalusia.fib.unand.ac.id/rt/hj_demo/
https://jackpot-1131.com/ https://jp1131games.org/ https://library.president.ac.id/event/jp-gacor/