Vraag aan de gemeenteraad

Fort met ophaalbrug

Gisteravond heeft Red Ons Fort ingesproken op de beeldvormende raadsvergadering. Hieronder de tekst van onze inspraak:

Red Ons Fort is blij om te horen dat het college Fort Sint Michiel inclusief bijbehorende grachten en bruggen aan wilt wijzen als gemeentelijk monument. Met deze status is het ook van belang dat het verhaal van Fort Sint Michiel en het kazernekwartier verteld wordt zodat het verhaal van Venlo gaat leven onder de inwoners.

Wij zien hier de uitgelezen kans om in het kazernekwartier een informatiecentrum te openen dat het hele militaire verleden van het kazernekwartier en daarmee ook van de stad Venlo gaat vertellen. Wij verzoeken de gemeenteraad dan ook om ruimte in het kazernekwartier om dit informatiecentrum te faciliteren. Onze voorkeur gaat uit naar een van de reeds aanwezige militaire gebouwen.

We denken dat zo’n informatiecentrum ook een toegevoegde waarde heeft voor zowel de binnenstad als het kazernekwartier zelf. Hier kan namelijk ook toeristische informatie verstrekt worden over o.a. bezienswaardigheden, fiets- en wandelroutes en activiteiten die in de gemeente plaatsvinden.

Daarnaast zien we een kans om het aanzicht op het kazernekwartier nog meer te verfraaien door een zijde van het fort historiserend terug te bouwen. Dat wil zeggen mooie oude muur met als ingang een ophaalbrug zoals die er waarschijnlijk ooit geweest is, geplaatst tussen de reeds aanwezige monumentale hekpijlers. We verzoeken de gemeenteraad hier dan ook mee akkoord te gaan.

Add a Comment

jp1131 https://login-bobabet.net/ https://sugoi168daftar.com/ https://login-domino76.com/
https://e-learning.akperakbid-bhaktihusada.ac.id/storages/gacor/
https://siakba.kpu-mamuju.go.id/summer/gcr/